Onderzoeken

Vitaminen

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Vitaminen

Wat wordt er onderzocht met een onderzoek naar vitaminen?

Een aanvullend vitamineonderzoek bevat vijf verschillende vitaminen: B1, B2, B6, B12 & Foliumzuur.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar vitaminen is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Vitaminen

De meest bekende vitamine is vitamine B12, ook wel bekend als ‘cobalmine’. Vitamine B12 tekorten komen regelmatig voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals het geval is bij veganisten en vegetariërs. Daarnaast bevat dit aanvullende bloedonderzoek een test voor foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd. Foliumzuur speelt een rol bij de ontwikkeling van rode en witte bloedcellen en is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam. Ook bevat dit onderzoek testen naar vitamine B6, B1 en B2. Deze zijn allen van belang voor de stofwisseling, energievoorziening, zenuw- en spierontwikkeling van het lichaam.

Klachten

Inhoud & prijs

Vitaminen

Gericht onderzoek naar
 • Foliumzuur (vitamine B11)
 • Vitamine B6
 • Vitamine B12
 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€339,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Vanaf het moment van binnenkomst tot het weer weggaan, professioneel en vriendelijk begeleidt. Duidelijke uitleg van alle uitslagen. De verwachtingen zijn uitgekomen, ongeacht de uitslag.'
- B. van der Meijden
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.