Onderzoeken

Vitaminen en mineralen

Aanvullend bloedonderzoek bij Prescan.

Home Onderzoeken Vitaminen en mineralen

Wat wordt er onderzocht met onderzoek naar vitaminen en mineralen?

Dit aanvullend vitaminen en mineralen onderzoek bekijkt de aanwezigheid van vitamine B1, B2, B6, B12 & Foliumzuur en natrium, calcium en magnesium.

Standaard laboratoriumonderzoek

Het onderzoek naar vitaminen en mineralen is een aanvullend onderzoek op ons standaard laboratoriumonderzoek. Kies je voor een aanvullend onderzoek, dan boek je dit in combinatie met een standaard laboratoriumonderzoek. Door het laboratoriumonderzoek krijg je een beeld van het functioneren van je organen zoals je nieren, schildklier en lever, eventuele risicofactoren op hart- en vaatziekten (zoals een te hoog glucose en/of vetwaarden) en de kans op darm- en prostaatkanker. Daarnaast wordt gekeken naar de totale samenstelling van je bloed, oftewel het bloedbeeld.

Vitaminen en mineralen

Wil je extra inzicht in je gezondheid? Dan kan dit additionele onderzoek naar vitaminen en mineralen meer informatie bieden in de status van de verschillende vitaminen en mineralen in het bloed. Het is mogelijk dat, ondanks de juiste voeding, in Nederland mensen tekorten van vitaminen en mineralen ontwikkelen. Bouwstoffen waardoor het lichaam goed kan functioneren zijn onder andere deze vitaminen en mineralen. Mensen met tekorten vullen deze regelmatig aan met voedingssupplementen in de vorm van extra vitaminen en/of mineralen.

Vitaminen

De meest bekende vitamine is vitamine B12, ook wel bekend als ‘cobalmine’. Vitamine B12 tekorten komen regelmatig voor mensen die geen dierlijke producten eten, zoals het geval is bij veganisten en vegetariërs. Daarnaast bevat dit aanvullende bloedonderzoek een test voor foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd. Foliumzuur speelt een rol bij de ontwikkeling van rode en witte bloedcellen en is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam. Ook bevat dit onderzoek testen naar vitamine B6, B1 en B2. Deze zijn allen van belang voor de stofwisseling, energievoorziening, zenuw- en spierontwikkeling van het lichaam.

Mineralen

Het lichaam functioneert door gebruik te maken van verschillende bouwstoffen, o.a. mineralen. Soms ontstaan er tekorten in mineralen, als men bijvoorbeeld nierproblemen heeft, of er kan bloedarmoede ontstaan door een tekort aan ijzer. Ook kan het zijn dat er overschotten ontstaan als er bijvoorbeeld extra mineralen worden ingenomen in de vorm van supplementen. Daarnaast kan inzicht in de status van mineralen verkregen worden door de invloed van suppletie te meten.

Inhoud & prijs

Vitaminen en mineralen

Gericht onderzoek naar
 • Natrium
 • Kalium
 • Magnesium
 • Foliumzuur (vitamine b11)
 • Vitamine B6
 • Vitamine B12
 • Vitamine B1
 • Vitamine B2
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  10 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Nee
€389,- *
* Excl. €35,- intakekosten.
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
'Het is fijn dat je in een korte tijd een volledige bodyscan kan doen en weet hoe je er lichamelijk er voor staat. Gezondheid is tenslotte je grootste bezit! Het heeft mij heel veel rust gegeven om te weten dat het goed is.'
- PvdL
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.