Over ons

Al 15 jaar marktleider op het gebied van preventief medisch onderzoek

Hoe is Prescan ontstaan?

In 2002 kruisten de paden van de twee oprichters van Prescan. Jan Zantinge, een ondernemer die net zijn bedrijven had verkocht en Eddy van Heel, gediplomeerd verpleegkundige en sectormanager binnen één van de grootste zorginstellingen van Nederland. Allebei hadden ze zo hun ervaringen met de huidige gezondheidszorg. Jan had net –door een verkeerd gestelde diagnose- zijn vader verloren. Ook de schoonvader en een goede vriendin van Jan waren in het jaar daarvoor overleden door een veel te laat ontdekte kanker.

''In de zorg kom je vaker patiënten tegen bij wie een diagnose te laat wordt gesteld.''Eddy van Heel

Eddy had in de zorg eveneens ervaringen met patiënten bij wie de diagnose te laat werd gesteld, niet zelden met de dood tot gevolg. Hij maakte meer dan eens mee dat patiënten niet op tijd werden doorverwezen naar specialisten of dat er, onder druk van zorgverzekeraars, eerst goedkopere onderzoeken werden uitgevoerd waardoor diagnoses onjuist of te laat werden gesteld. 

Lees verder op 'Ons verhaal'

Waarvoor staat Prescan?

 • Waarom preventief medisch onderzoek?

  Bij veel mensen wordt een aandoening pas ontdekt als er al langere tijd klachten zijn. De kans op genezing of stabilisatie van een ziekte is echter meestal veel groter als de oorzaak van de klachten in een vroeg stadium ontdekt en behandeld wordt. Preventief onderzoek met bijvoorbeeld een MRI scan en/of CT-scans stelt je in de gelegenheid om er op tijd bij te zijn of om gewoon meer zekerheid te krijgen over je gezondheid. Dit is vaak een hele geruststelling. Het meest bekende product van Prescan® is de Total Body Scan (ook wel bodyscan of bodycheck).

  Prescan® introduceerde de Total Body Scan in 2002 en gedurende de jaren groeide dit product uit tot een begrip in de Nederlandse medische wereld.

 • Kwaliteit & Klanttevredenheid

  De kwaliteit en werkwijze van Prescan worden jaarlijks gecontroleerd door verschillende keurinstanties. Prescan is ISO 9001 gecertificeerd en bezit het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland). Bovendien worden er dagelijks interne toetsingen verricht onder toezicht van een externe auditor, zoals: onderzoeken klanttevredenheid, medewerkertevredenheid en collegiale toetsing onder artsen en overig medisch personeel.

  Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo. De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samen werkt zijn zelfstandig gecertificeerd. ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

  Prescan onderzoekt voortdurend de tevredenheid van haar cliënten. Ieder half jaar laat Prescan een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren door een gerenommeerd, onafhankelijk onderzoeksbureau. Uit de klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat cliënten van Prescan bijzonder tevreden zijn over de diensten en producten. Prescan wordt beoordeeld met een 8,7. Prescan spant zich in om kwaliteit en service op het hoogst mogelijkste niveau te bieden. Mocht er ondanks onze inspanningen toch een klacht zijn, dan kun je terecht bij onze onafhankelijke klachtencommissie.

  Lees meer hierover op onze pagina over kwaliteitsbewaking.

 • Samenwerkingen

  Prescan werkt samen met diverse ziekenhuizen en instanties in Europa, die er stuk voor stuk naar streven om je de hoogst mogelijke kwaliteit en gastvrijheid te bieden. Deze partners in de gezondheidszorg voldoen aan hoge eisen, zodat Prescan de kwaliteit kan garanderen. 
  Prescan onderscheidt zich van andere aanbieders doordat een team van verschillende medisch specialisten je lichaam diagnosticeert. Deze specialisten, zoals bijvoorbeeld een cardioloog voor je hart en een internist voor je buikholte, werken nauw samen om je gezondheid zo nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Prescan biedt je zeer professionele en klantgerichte begeleiding tijdens je verblijf in één van onze klinieken. Mocht er iets gevonden worden, dan sta je er nooit alleen voor! Je kunt ook op onze goede zorgen en deskundigheid vertrouwen wanneer er een behandeling nodig is.

Vind direct wat je zoekt

Meer over onze organisatie, over onze zorg en de service die je direct nodig hebt.

Vertalingen

Vaak zijn de rapportages van onze onderzoeken in het Duits. Daarom is een vertaling soms makkelijk. Van het hele rapport, of alleen een samenvatting.

Lees verder

Cliëntenservice

Onze afdeling cliëntenservice staat dagelijks voor je klaar om alle praktische vragen naar aanleiding van je afspraak of onderzoek te beantwoorden.

Lees verder

Screening Informatie

We geven een objectief overzicht van de voor- en nadelen van alle onderzoeksmethoden die gebruikt worden om jouw lichaam in kaart te brengen.

Lees verder

Voorlichting

Jezelf laten onderzoeken kan gevolgen hebben. Daarom vinden we voorlichting belangrijk. Niet alleen door onze artsen, maar ook door Artsenfederatie KNMG.

Lees verder

Nazorg

Prescan beschikt over een speciale afdeling die verantwoordelijk is voor de nazorg, zodat je er niet alleen voor staat.

Lees verder

Samenwerking TNO

Prescan is in nauwe samenwerking met TNO (Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) bezig met een uitvoerig onderzoek naar het effect van de Total Body Scan.

Lees verder

Op deze pagina

  Hulp nodig?

  Stuur een WhatsApp
  074 - 255 9 255

  Stel een vraag