Hoe bekijk ik de MRI-beelden op een Apple computer?

De CD-ROM met MRI-beelden ontvang je nadat je een MRI-onderzoek in een van onze klinieken hebt gehad. In principe zijn deze beelden bedoeld voor interpretatie door medisch specialisten. Het is echter in de meeste gevallen ook mogelijk deze beelden thuis te bekijken. We zijn als Prescan niet verantwoordelijk hiervoor, het is namelijk sterk afhankelijk van het type computer en besturingssysteem.

MRI-beelden bekijken op een Mac / Apple computer of laptop

Om de beelden te bekijken is een programma nodig, OsiriX Viewer Lite (een gratis versie van OsiriX). Dit programma is te downloaden via deze link:

http://www.osirix-viewer.com/ContributionOsiriX.html (deze link staat ook op het kaartje dat is bijgevoegd bij iedere CD-ROM met MRI-beelden)

Stap 1

Klik op deze pagina op de link 'Download'.

Stap 2

Vervolgens maak je de keuze voor 'New User'.

Stap 3

Hier moeten NAW gegevens ingevuld worden. Het is overigens mogelijk deze grotendeels fictief te houden. Let op: het e-mailadres moet wel kloppen, aangezien de downloadlink voor het programma daarnaartoe wordt verzonden. Bij organisatie kan 'Prescan' worden ingevuld, mocht dit verplicht worden gesteld.

Hierna wordt het mogelijk via de groene knop de downloadlink te verzenden naar jouw inbox.

Stap 4

Daarna ontvang je een e-mail met een knop die verwijst naar het downloaden van het programma.

Stap 5

De laatste handeling bestaat uit het daadwerkelijk downloaden van het programma; klik hier op 'Agree & Download'.

Heb je een vraag?

We streven ernaar binnen één werkdag contact met je op te nemen

Op deze pagina

Hulp nodig?

Stuur een WhatsApp

Stel een vraag