arrow_left_altTerug

Hoe lang duren de onderzoeken?

Hoe lang duren de onderzoeken?

Onze onderzoeken hebben een verschillende tijdsduur, hieronder vind je de duur van onze onderzoeken per onderzoek.

Bodyscan Basis

Voor een Bodyscan Basis ben je ongeveer 2 á 2,5 uur in onze kliniek. De ontvangst, het intakegesprek (en eventueel bloed prikken) duren ongeveer 15 á 20 minuten en de MRI-scan tussen de 40 en 60 minuten. Na het onderzoek, worden de resultaten bekeken en beoordeeld door de radioloog. In die tijd kun je in onze lounge - naar wens- gebruik maken van het buffet. Je begeleider haalt je op om je MRI-onderzoeksresultaten te bespreken met de radioloog. Je krijgt de onderzoeksresultaten mee naar huis en ontvangt het verslag van het gesprek in jouw persoonlijke Mijn Prescan omgeving.

Bodyscan Plus

Voor een Bodyscan Plus ben je ongeveer 3,5 uur in onze kliniek. De ontvangst, het intakegesprek en bloedprikken duren ongeveer 15 á 20 minuten en de MRI-scan tussen de 40 en 60 minuten. Na het onderzoek, worden de resultaten bekeken en beoordeeld door de radioloog. Het cardiologisch onderzoek duurt ongeveer 30 á 45 minuten en de resultaten worden gelijk door de cardioloog met je besproken. In de tussentijd kun je in onze lounge - naar wens- gebruik maken van het buffet. Je begeleider haalt je op om je MRI-onderzoeksresultaten te bespreken met de radioloog. Je krijgt de onderzoeksresultaten mee naar huis en ontvangt het verslag van de gesprekken en de uitkomst van het laboratoriumonderzoek (bloed) in jouw persoonlijke Mijn Prescan omgeving.

Bodyscan Excellent

Voor een Bodyscan Excellent ben je ongeveer 4 uur in onze kliniek. De ontvangst, het intakegesprek en bloedprikken duren ongeveer 15 á 20 minuten en de MRI-scan tussen de 40 en 60 minuten. Na het onderzoek, worden de resultaten bekeken en beoordeeld door de radioloog. Het cardiologisch onderzoek duurt ongeveer 30 á 45 minuten en de resultaten worden gelijk door de cardioloog met je besproken. Het dermatologisch onderzoek duurt tussen de 20 en 30 minuten en ook hiervan worden de resultaten gelijk door onze dermatoloog met je besproken. In de tussentijd kun je in onze lounge - naar wens- gebruik maken van het buffet. Je begeleider haalt je op om je MRI-onderzoeksresultaten te bespreken met de radioloog. Je krijgt de onderzoeksresultaten mee naar huis en ontvangt het verslag van de gesprekken en de uitkomst van het laboratoriumonderzoek (bloed) in jouw persoonlijke Mijn Prescan omgeving.

Gerichte MRI-scan

Voor een gerichte MRI-scan ben je ongeveer 2 uur in onze kliniek. De ontvangst en het intakegesprek duren ongeveer 15 minuten en de MRI-scan tussen de 15 en 45 minuten. De MRI-scan wordt beoordeeld door onze radioloog. Je begeleider of de radioloog haalt je op om de resultaten te bespreken met de radioloog. Je krijgt de onderzoeksresultaten meer naar huis en ontvangt het verslag van het gesprek in jouw persoonlijke Mijn Prescan omgeving.

Cardiologisch onderzoek

Voor een Cardiologisch onderzoek ben je ongeveer 1,5 uur in onze kliniek. Het cardiologisch onderzoek bestaat uit een fietstest (ECG), echo van het hart en een longfunctietest. Tijdens de fietstest (ECG) ben je 20 minuten aan het fietsen, na afloop kun je rustig uitfietsen en daarna opfrissen. De echo van het hart neemt ook ongeveer 20 minuten in beslag. De longfunctietest neemt slechts enkele minuten in beslag. Je krijgt de onderzoeksresultaten meer naar huis en ontvangt het verslag van het gesprek met de cardioloog in jouw persoonlijke Mijn Prescan omgeving.

Voor specifieke onderzoeken of extra aanvullende onderzoeken gelden andere tijden. Hiervoor kun je contact opnemen met één van onze onderzoekscoördinatoren via info@prescan.nl of bel van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:30 uur naar 074 255 9 255.

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.