Voorlichting

Voorlichting

Voorlichting over preventief medisch onderzoek.

Is preventief medisch onderzoek iets voor mij?

Als je preventief medisch onderzoek krijgt aangeboden of je overweegt het ondergaan van een onderzoek, zoals een bodyscan, is het goed om jezelf goed te laten voorlichten.

Onderzoek waar je op kunt vertrouwen.

Artsenfederatie KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst), heeft een richtlijn geformuleerd die de voor- en nadelen van preventief medisch onderzoek op duidelijke en neutrale wijze toelicht.

KNMG brochure

Wat is een bodyscan?

Een bodyscan - ook wel bekend als health check of total body scan - is een preventief medisch onderzoek. Het doel van preventief medisch onderzoek is het signaleren van risicofactoren en (mogelijke) aandoeningen. Prescan maakt preventief medisch onderzoek toegankelijk voor iedereen - ongeacht de leeftijd - die inzicht wil in zijn of haar eigen lichaam en gezondheid. Preventief medisch onderzoek kan onder andere door middel van een bodyscan, bestaande uit vijf gerichte MRI-scans van: schedel & hersenen, halsvaten, borstkas, bovenbuik en onderbuik. Niet alle risicofactoren zijn op een MRI-scan zichtbaar. Daarom bieden wij ook uitgebreide onderzoeksprogramma's aan met een cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Alle onderzoeken worden beoordeeld door medisch specialisten. Je krijgt direct de uitslag en jouw MRI-beelden zijn voor jou altijd toegankelijk en eenvoudig te delen. Zo krijg je direct inzicht in je gezondheid.

Kwaliteit & keurmerken

Onze laboratoria voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen die door De Stichting CCKL (Coördinatie Commissie ter bevordering van de Kwaliteitsbeheersing van het Laboratoriumonderzoek) in Nederland gesteld worden.

Daarnaast worden de kwaliteit en werkwijze van Prescan jaarlijks gecontroleerd door verschillende keurinstanties. We zijn ISO 9001 gecertificeerd en bezit het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland). Onze ISO- en ZKN-certificering is van toepassing op de locaties Baarn en het hoofdkantoor in Hengelo. De overige Nederlandse klinieken waar Prescan mee samenwerkt zijn zelfstandig gecertificeerd. ZKN is een landelijke certificering. De klinieken in Duitsland worden lokaal gevisiteerd, hebben eigen certificeringen en voldoen aan de strengste eisen en kwaliteitsstandaarden.

Meer informatie

Wil je meer weten over preventief medisch onderzoek? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.