Hoe een preventief gezondheidsonderzoek Anneke hielp ondernemen

17 oktober 2023 leestijd 3 minuten

Weten of je gezond bent, dat geeft rust. Daarom koos ondernemer Anneke Kersten voor een preventief onderzoek bij Prescan. "Binnen één dag kende ik mijn mogelijke risicofactoren en kreeg ik advies waarmee ik direct aan de slag kon om mijn gezondheid te verbeteren.”

Tussen 2015 en 2040 stijgt onze levensverwachting met zo'n vier jaar. En dat is mooi, ouder worden, maar dan het liefst wel in goede gezondheid. Helaas blijven hart- en vaatziekten, ook in de toekomst, nog steeds de grootste oorzaak voor sterfte.

Wel zien we dat de overlevingskans aanzienlijk hoger is, wanneer deze aandoeningen vroegtijdig worden gesignaleerd. Preventief gezondheidsonderzoek speelt daarin, volgens Prescan, een grote rol. Prescan maakt preventief gezondheidsonderzoek op korte termijn, met en zonder verwijzing, voor iedereen mogelijk. Ondernemer Kersten, eigenaar van coachbedrijf Werk Weer Leuk, besloot zo’n preventief gezondheidsonderzoek te ondergaan.

Waarom wachten tot je een klapband krijgt?
Anneke Kersten
Cliënt van Prescan

Een heel leuk leven

"Toen ik vijftig werd, sprak ik met mijn man over ons leven. We zijn gelukkig getrouwd, hebben twee gezonde kinderen, zijn financieel fit en hebben onze carrières op de rit. Kortom; wij hebben een heel fijn leven, eentje waar we voorlopig nog niet klaar mee zijn. Daarom wensten wij meer inzicht in onze gezondheid. Op deze leeftijd zien we immers steeds meer mensen om ons heen ziek worden. Dat kan ook ons overkomen. Daarom besloten wij op zoek te gaan naar een preventief gezondheidsonderzoek. Dat vonden we bij Prescan.”

Preventief gezondheidsonderzoek

Prescan maakt gericht preventief gezondheidsonderzoek toegankelijk. Deze organisatie spoort mogelijke aandoeningen en risicofactoren op middels MRI-onderzoek, aangevuld met cardiologisch-, dermatologisch- en laboratoriumonderzoek. Je kunt hier snel terecht zonder verwijzing en ontvangt na het onderzoek direct de uitslag.

Zo’n onderzoek gaf Kersten een bijzonder goed gevoel. "Je gaat toch ook met je auto naar de garage voor een APK? Want zijn de remmen, banden en olie nog wel in orde? Waarom zou je dat dan ook niet voor jezelf doen? Waarom wachten tot je een klapband krijgt als je het ook voor kunt zijn?”

Het effect van stress op je lijf

Voordat Kersten haar coachbedrijf begon, begeleidde zij verandertrajecten o.a. in de zorg. Dat werk bracht de nodige stress met zich mee. In het gesprek dat Kersten met de cardioloog van Prescan voerde, leerde zij over het effect van die stress op haar lichaam. „Alsmaar rennen en vliegen, had een behoorlijke invloed op mijn gezondheid. Zo bleek dat mijn cholesterol, ondanks mijn gezonde voedingspatroon, te hoog was. Wellicht een gevolg van stress. Dankzij de scan realiseerde ik mij dat ik hier zelf invloed op heb. Zo besloot ik meer rust in te bouwen en me te gaan focussen op dat wat mij echt gelukkig maakt. Ik bouwde mijn adviespraktijk af en begon met mijn coachbedrijf Werk Weer Leuk.”

Waar je in de zorg al snel een nummer bent, ben je bij Prescan mens
Anneke Kersten
Cliënt van Prescan

Gezonde ondernemer = gezonde onderneming

Veel ondernemers hebben volgens Kersten de neiging om de onderneming altijd maar voor te laten gaan. Haar uitnodiging? "Verander dat eens, want als jij het niet meer kunt, betekent dat ook het einde voor je onderneming. En dat is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je medewerkers en relaties. Vergelijk het maar eens met het zuurstofmasker in het vliegtuig. Dat zet je ook eerst bij jezelf op en daarna pas bij je kinderen. Zorg daarom eerst goed voor jezelf en laat nagaan: ben ik nog goed bezig of moet ik iets veranderen?”

Geen nummer maar mens

De begeleiding van Prescan ervaart Kersten als prettig en persoonlijk. "Het is een warm bad waar je in terechtkomt en totaal niet te vergelijken met een bezoek aan een arts of ziekenhuis. Het gezondheidsonderzoek vindt plaats in een semi-huiselijke omgeving met goede koffie, een lekkere lunch en prettige gastvrouwen die je door de dag begeleiden. De mensen hebben hier echt de tijd voor je. Waar je in de zorg al snel een nummer bent, ben je bij Prescan mens.”


Bron: De Ondernemer

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.