De Raad van commissarissen van Prescan stelt zich voor: Cardioloog Janneke Wittekoek aan het woord

14 september 2023 leestijd 2 minuten

Prescan is een pionier op het gebied van preventieve zorg en richt zich op vroegtijdige opsporing van gezondheidsproblemen. Prescan is dan ook trots dat cardioloog Janneke Wittekoek (54) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen.

Haar expertise als cardioloog en gezondheidswetenschapper, gecombineerd met haar missie om preventieve zorg te bevorderen, sluit perfect aan bij de visie van Prescan. Wittekoek ziet haar rol als commissaris als de perfecte gelegenheid om haar expertise en visie op preventie verder vorm te geven en te combineren met haar dagelijkse klinische praktijk.

Het verbeteren van hartgezondheid

Janneke Wittekoek is een inspirerende en gedreven cardioloog en gezondheidswetenschapper met een missie: het aanmoedigen van preventieve zorg en het verbeteren van de gezondheid van mensen, met name op het gebied van hart- en vaatziekten. Haar expertise en passie maken haar een waardevolle toevoeging aan het team van Prescan.

Met een achtergrond in gezondheidswetenschappen heeft Janneke een sterke interesse ontwikkeld in preventieve zorg en de vraag hoe ziekten kunnen worden voorkomen. “Voorkomen is beter dan genezen, vooral als het gaat om hart- en vaatziekten. Het proces van aderverkalking, wat kan leiden tot een acuut hartinfarct, is een stille ziekte. Vaak komen mensen onze spreekkamer pas binnen als het al te laat is. Als cardioloog ben ik gespecialiseerd in het behandelen en genezen van hartproblemen, maar door mijn nieuwe rol bij Prescan kan ik me nog meer focussen op het voorkomen van hart en vaatziekten en andere aandoeningen.” Dat past heel mooi in mijn preventieve missie.”

Betere integratie van preventief gezondheidsonderzoek

Wittekoek: “Er is momenteel veel aandacht voor preventie in de zorg, maar vaak blijft het bij voorlichting en worden er verder weinig concrete acties aan verbonden. En dat is een gemiste kans. Preventieve zorg moet meer geïntegreerd worden in ons zorgstelsel en daar kan Prescan een sleutelrol in spelen. Onze uitdaging is om met de vergrijzing en de toenemende zorgvraag met oplossingen te komen. Prescan kan daarbij een stevigere positie krijgen in het Nederlandse zorglandschap.”

Als voorvechter van aandacht voor het vrouwenhart is Janneke zich bewust van de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. “Ook in deze nieuwe rol als commissaris bij Prescan blijf ik pleiten voor aandacht en actie rond deze verschillen. Zo wil ik ervoor zorgen dat preventieve gezondheidsonderzoek en diagnostiek rekening houden met deze verschillen en een gepersonaliseerde aanpak bieden voor vrouwen èn mannen. Ik zie er naar uit om met mijn medecommissarissen aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren aan het versterken van de rol en positie van Prescan en het bevorderen van een gezondere samenleving.”

Wij helpen je graag verder.

Mis geen nieuws meer

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, aanbiedingen en meer.