'Je kunt er maar beter op tijd bij zijn.' | Prescan
Home Nieuws 'Je kunt er maar beter op tijd bij zijn.'
Gerard Donkers, cliënt Prescan

'Je kunt er maar beter op tijd bij zijn.'

23 september 2021  •  leestijd 3 minuten

Gerard Donkers (61) is een actieve ondernemer in de technische dienstverlening. Daarbij sport hij veel om zichzelf gezond te houden en geniet hij ondertussen van alles wat het leven te bieden heeft.

'Als ondernemer leid je een intensief bestaan. Soms is het dan ook echt topsport, met verschillende hordes onderweg. Er wordt veel van je gevraagd en je hebt veel verantwoordelijkheden. Daarom heb ik aandacht voor mijn gezondheid en sport ik veel. Als ik uitval heeft dat direct consequenties voor mijn bedrijf. Toen ik in de krant een advertentie zag van Prescan dacht ik: dat lijkt me ideaal, dan ben ik in een halve dag klaar. Dat concept spreekt me wel aan.

‘Tijdens mijn eerste onderzoek was ik nog enigszins sceptisch.’ Gerard Donkers

Van scepsis naar bevestiging

Ik heb op dit moment twee keer een bodyscan laten uitvoeren. Dat is niet met de verwachting dat ze iets zullen vinden. Het is eerder een soort controle om te kijken of alles nog in orde is. Als er iets is, dan is er iets. Als er niets is, dan is dat goed. Tijdens mijn eerste onderzoek was ik nog enigszins sceptisch. Daarom wilde ik het zekere voor het onzekere nemen en verzweeg ik mijn neuspoliepen. Het leek me wel interessant om te ontdekken of de specialist van Prescan die poliepen zou signaleren. En inderdaad: na afloop van mijn eerste onderzoek, kwamen de neuspoliepen naar voren. Dat gaf mij wel de bevestiging van de kwaliteit van het onderzoek, een soort gemoedsrust. Uiteindelijk kwam er, los van mijn neuspoliepen, niets bijzonders uit het eerste onderzoek naar voren.

‘Het is een soort controle om te kijken of alles nog in orde is.’ Gerard Donkers

Mijn tweede bodyscan heb ik in 2020 laten uitvoeren. Deze werd gecombineerd met een dermatologisch onderzoek. Dat leek mij overigens geen belangrijke of essentiële optie, maar deze zat bij mijn totale scan inbegrepen. Toen de specialist binnenkwam - ik lag op de onderzoekstafel - viel haar meteen een moedervlek op mijn buik op. Nadat de MRI-scan en het dermatologisch onderzoek waren gedaan, was dat plekje op mijn buik inderdaad zorgwekkend. Het bleek uiteindelijk om een melanoom te gaan en ik moest het plekje volgens de specialist niet te lang laten zitten. Daarom ben ik naar mijn huisarts gegaan voor een doorverwijzing, waarna in het ziekenhuis een stukje huid op kweek is gezet. Daar kwam inderdaad uit naar voren dat het plekje kwaadaardig was. Niet veel later is de rest van het melanoom verwijderd in het ziekenhuis.

‘Je kunt er maar beter op tijd bij zijn.’ Gerard Donkers

Direct een uitslag

Zeker naarmate je ouder wordt, moet je toch wat alerter zijn op je gezondheid. Vroeg of laat worden de complicaties en de impact op je lichaam zodanig dat je er iets van gaat merken. Je kunt er daarom maar beter op tijd bij zijn. Plus, in mijn geval moet er heel wat aan de hand zijn voor ik naar mijn huisarts ga. Daarom is het concept van Prescan ideaal voor mij – ik kan er zonder klachten of verdenkingen terecht en krijg daarna direct te horen of er iets gaande is. Eventuele zorgkosten kun je zodoende in een later stadium ook voorkomen. Daarom kan ik iedereen een preventief onderzoek bij Prescan aanraden.'

Prescan geloof dat gezondheid te belangrijk is om pas in te grijpen als het mogelijk te laat is. Daarom richten wij ons op het opsporen van (mogelijke) risicofactoren en aandoeningen, zodat jij zelf de regie kan nemen over je eigen gezondheid. Wij zorgen ervoor dat je eenvoudig toegang hebt tot de kennis en expertise van medisch specialisten én state of the art apparatuur. Zo krijg jij direct inzicht in je gezondheid.

 
Terug naar overzicht
Lees ook:
Prescan in gesprek met Jim Jansen: Digitale operaties hebben de toekomst
Prescan in gesprek met Jim Jansen: Digitale operaties hebben de toekomst
15 augustus 2022

Jim Jansen is hoofdredacteur van het populair wetenschappelijke tijdschrift New Scientist en onderging…

Lees meer
Een scan zegt meer dan 1000 woorden…
Een scan zegt meer dan 1000 woorden…
15 augustus 2022

Gezond leven: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar waarom doen we dat dan niet? Soms heb je een…

Lees meer
Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30