Ons verhaal

Prescan. Uit liefde voor het leven.

Hoe is Prescan ontstaan?

We hebben zelf meegemaakt dat er dierbaren zijn overleden, die niet hadden hoeven te overlijden. Maar zij hadden destijds geen plek om heen te gaan. Hierdoor werden hun diagnoses te laat gesteld.

Dit moest toch anders kunnen?

Wij vinden dat, wanneer je waarde aan het leven hecht, en je jezelf een lang leven gunt, dat je je moet kunnen laten onderzoeken. Met en zonder verwijzing van je huisarts. Want, jij beslist zelf over je leven en niet een ander. We spreken uit eigen ervaring dat er dan een plek moet zijn waar je heen kunt, waar een team van de beste medische specialisten voor je klaar staan. Waar men een luisterend oor heeft en er alles voor over heeft om je te helpen. Omdat wij zelf hebben ervaren hoe waardevol het leven is. En dat het heel kort kan zijn. Wij geloven in gezondheidszorg, meer dan in ziekenzorg. En dat er een plek voor je moet zijn om heen te gaan. Dat je het recht hebt om het leven te omarmen. Daarom zijn wij er. Voor jou. Voor het leven.

Prescan. Uit liefde voor het leven.

 

Ons kostbaarste bezit: ons lichaam

Eddy van Heel, Founder & CEO Prescan

 

Eddy van Heel, Founder en CEO PrescanNoach is een mythisch persoon uit de Tenach, de Bijbel en de Koran. In Genesis 6 tot en met 9 wordt over hem verteld. Volgens de Bijbelse tijdlijn zou Noach in 2990 v.Chr. zijn geboren. Toen hij 500 jaar oud was bouwde hij de ark en 100 jaar later vond de Zondvloed plaats (in 2390 v.Chr.). Deze overleefde hij en bracht ons naar een nieuwe wereld. De wereld van nu. Een wereld waarin wij al lang geen honderden jaren oud meer worden. 100, als we geluk hebben. Of geluk? Vraag een gemiddeld mens of hij 100 jaar wil worden en de helft zal zeggen: voor mij hoeft het niet. Tenzij echt in goede gezondheid. Vorig jaar bezocht ik Daan, gerespecteerd arts, vriend en wijsgeleerde in zijn nieuwe wereld: Los Angeles. Volgens Daan worden de kleuters van nu straks met gemak 120. En ergens geloof ik hem.

Vraag een gemiddeld mens of hij 100 jaar wil worden en de helft zal zeggen: voor mij hoeft het niet. Tenzij echt in goede gezondheid.Eddy van Heel

Kijk naar het besef van de huidige vijftiger en vergelijk dat met onze lieve ouders en grootouders. Was men toen begonnen met de laatste levensfase, nu zijn ze net begonnen met leven. Men loopt hard, let op de lijn en heeft de karbonade met aardappelen ingeruild voor een vet stukje vis en een zoete aardappel. Biologisch, wel te verstaan. Ik heb een zoontje van elf. Hij en de meeste van zijn vriendjes willen water als ik ze wat te drinken aanbied. Cola heeft zijn langste tijd gehad. Althans in ons land. Ik geloof dat het land van Daan nog veel verschillen kent. Meer dan bij ons. Ik voorspel dat de Nederlander over 50 jaar niet alleen het langste, maar ook het gezondste volk ter wereld is. Meer dan ooit is de medische technologie in ontwikkeling. Stamcelonderzoek, vroegdiagnostiek en DNA-testen zijn vol in ontwikkeling. Waar 15 jaar geleden kanker nog werd gezien als een onbehandelbare aandoening, is het nu vaak te genezen. Als je er op tijd bij bent.

Zal het morgen behandeld worden als een doodgewone griep? Kunnen we straks organen klonen in een reageerbuis en simpelweg de oude, minder werkende vervangen? En weten we bij de geboorte van een kleuter welke ziekten hij in zijn leven door zal maken en waaraan hij op welke leeftijd zou kunnen overlijden? Silicon Valley draait overuren. Apple, Google en IBM, allemaal storten ze zich op ons, de mens. 'Quantify yourself' gonst het door de straten van San Jose naar Mountain View, van Fremont naar Saragota. Allemaal zien ze toekomst in het in kaart brengen en het monitoren van ons kostbaarste bezit: ons lichaam. En op tijd ingrijpen, indien het nodig is.

Apple, Google en IBM, allemaal storten ze zich op ons, de mens. 'Quantify yourself' gonst het door de straten van San Jose naar Mountain View, van Fremont naar Saragota.Eddy van Heel

Apps om ons fit te houden, chips om kanker op te sporen, hartonregelmatigheden direct aan onze arts door te zenden en een biometrische routekaart om ons eraan te herinneren wanneer we welke ziekte gaan krijgen. En het orgaan dat al klaar ligt om de oude te vervangen. Alles om dat ene doel te behalen: fit blijven, zo lang mogelijk genieten en gezond en gelukkig oud worden. In de nabije toekomst had Steve Jobs nog geleefd en spoort zijn Apple Watch kankercellen in het lichaam op, nog voordat er een tumor is. En die tijd is dichterbij dan we denken. Nostradamus voorspelde het al in zijn Les Propheties, in 1555: In het begin van de 21ste eeuw kunnen we onze eigen organen klonen. Ook stamcelonderzoek laat zien dat dit niet lang meer gaat duren. Kunnen we straks ons eigen lot bepalen? Zullen we in 2390 n. Chr. weer zo oud worden als Noach? God wist het toen en zal het nu ook wel weer weten. Voor nu verblijf ik met de volgende woorden: Geniet van het leven, geniet van elkaar en blijf dit zo lang mogelijk doen.

Prescan Gezondheidsblog

Altijd de laatste inzichten op het gebied van gezondheid

02 juni, 2017 - Circa een kwart van de volwassen Nederlanders heeft een te hoog cholesterol en dit aantal stijgt ieder jaar. Voornaamste oorzaak: een ongezonde leefstijl. Gelukkig is je cholesterol met bepaalde wijzigingen in je leefstijl goed te verlagen. Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan snel onze tien cholesterol verlagen tips!

Lees verder

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    074 - 255 9 255
    Stel een vraag