Hoe gezond is uw bedrijf?

Prescan Business: continuïteit door gezondheid

Tevreden werknemers

De werknemer van 2018 'werkt om te leven'; welzijn en gezondheid staan voorop. Met de onderzoeken van Prescan krijgen werknemers maximaal inzicht in hun gezondheid. De onderzoeksresultaten geven handvatten voor een gezondere leefstijl en werknemers voelen zich gewaardeerd als de werkgever medische checks mogelijk maakt.

Uw 5 voordelen:

1. betere prestaties 
2. duurzaam ondernemerschap
3. duurzame inzetbaarheid
4. waardering voor werknemers
5. hogere medewerkerstevredenheid

Uit liefde voor het leven

Prescan is in 2003 opgericht, uit liefde voor het leven. Preventie staat voorop. Prescan onderscheidt zich van andere PMO-aanbieders met MRI-scans, hiermee krijgt u inzicht in het volledige lichaam. Als er bevindingen zijn, kunnen we snel schakelen en eventuele risico's verminderen we met leefstijladvies.

 

Continuïteit door gezondheid

Direct inzicht in je gezondheid met de Total Body Scan van Prescan®

Bedrijven floreren als teams presteren. Gezondheid is daarbij essentieel. Inzicht in de gezondheid van werknemers is van grote waarde voor bedrijven. Werknemers die hun gezondheidsrisico's kennen, gaan over tot een gezondere leefstijl. En met eventuele risico's die u nu signaleert, voorkomt u uitval in de toekomst.

Prescan is uw partner voor een gezonde onderneming. Wij doen preventief medisch onderzoek voor bedrijven. Preventief, want voorkomen is beter dan genezen. We stellen vast hoe iemands gezondheid ervoor staat, en die van het team als geheel. Deze aanpak getuigt van een duurzame visie op uw meest waardevolle kapitaal: uw mensen.

De preventieve health checks van Prescan Business zijn fiscaal aftrekbaar. Steeds meer bedrijven investeren dan ook in duurzame inzetbaarheid, oftewel 'continuïteit door gezondheid'.

 

Hoe gezond is uw bedrijf? Neem voor gratis en vrijblijvend advies contact op, of laat uw gegevens achter.

 

Plan direct een vrijblijvende afspraak in
Of laat u terugbellen


Een gezond bedrijf, in 3 stappen: 

1. Kiezen voor gezondheid

2. Checken van gezondheid

3. Werken aan gezondheid

 

Stap 1
Kiezen voor gezondheid

Ieder traject begint met inventarisatie van de behoefte. Welke werkzaamheden hebben de werknemers, doen ze zittend of staand werk, welke leeftijdscategorieën zijn er en is de belasting vooral fysiek of juist mentaal? Aan de hand daarvan concluderen we welke preventieve health checks nuttig zijn voor uw bedrijf. Uiteraard worden ook de werknemers hierbij betrokken. Met een korte enquête, waaraan ook de werkgever vragen kan toevoegen, peilen we de behoefte. Hiermee creëren we ook meteen bewustwording op het gebied van gezondheid.

Op basis van de behoefte van werkgever en werknemer doet het medisch team van Prescan een onderzoeksvoorstel. De onderzoeken worden in de meeste gevallen verspreid over drie jaar uitgevoerd en kunnen verschillen per afdeling, leeftijd, geslacht of functie. Het is ook mogelijk om eenmalige checks te doen. Ook voor het financiële plaatje geven we advies. We brengen alle mogelijkheden in kaart: fiscaal voordeel, subsidies, het spreiden van de investering en het verrekenen met bijvoorbeeld bonussen of het brutoloon. Dit voortraject mondt uit in een op maat gesneden overeenkomst, met een aanbod voor werknemers.

Stap 2
Checken van gezondheid

Om deelname van werknemers te stimuleren heeft Prescan Business diverse mogelijkheden. Denk aan informatie voor intranet, mailings namens de werkgever, internetpagina met chatfunctie voor vragen, voorlichting op locatie en een-op-eengesprekken met onze medisch verpleegkundige.

Voor het plannen van de onderzoeken heeft Prescan Business een online agenda. Dat bespaart tijd. Voor sommige onderzoeken is het nodig om vooraf een medische vragenlijst in te vullen. Voor eventuele toelichting kan een medisch verpleegkundige langskomen; alles om de dagelijkse werkzaamheden ongestoord te laten doorlopen. Het preventief medisch onderzoek bevat in de meeste gevallen meerdere gezondheidschecks, verspreid over drie jaar. Het is ook mogelijk om eenmalige checks te doen. Deelnemers krijgen de resultaten altijd direct, op de dag van het onderzoek. Op welke manier de uitslag met de werknemer wordt besproken, stemt Prescan Business vooraf af met de werkgever. Voorop staat dat de werknemer zelf beslist of 'ie de uitslagen deelt met zijn werkgever. Die privacy is bij Prescan Business gegarandeerd. 

Lees hier meer over onze meest gekozen onderzoeken.

Stap 3
Werken aan gezondheid

Gezondheid verdient voortdurende aandacht. Daarom biedt Prescan Business een online portaal. Daarop ziet de werknemer zijn (driejaren)planning voor preventief medisch onderzoek. Met een persoonlijk wachtwoord ziet 'ie ook zijn onderzoeksresultaten. Individuele werknemers zijn nooit verplicht om die informatie te delen. Het portaal garandeert die anonimiteit.

De werkgever krijgt via het portaal inzicht in de gemiddelde gezondheid van zijn team. Denk bijvoorbeeld aan het de gemiddelde bmi, het aantal teamleden met artrose of het gemiddelde risico op hartklachten. Bedrijven kiezen zelf in welke facetten van de gezondheid ze inzicht willen.

Echt werken aan de gezondheid van een bedrijf, gebeurt pas als je de onderzoeksresultaten omzet in acties. Daarom vindt Prescan Business de nazorg minstens zo belangrijk als de onderzoeken. Wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen, bepaalt u zelf. Denk bijvoorbeeld aan:

- individuele toelichting op de onderzoeksresultaten
- tips en adviezen om gezondheidsrisico's te beperken
- begeleiding door een leefstijl-coach
- werkplekonderzoek voor gezond werken
- directe en snelle doorverwijzing naar specialisten 

 

Een gezond bedrijf in 3 stappen

Wilt u meer weten over wat Prescan voor u en uw onderneming kan betekenen? In onze vernieuwde brochure leest u alle informatie op uw gemak terug. Uiteraard beantwoorden wij ook graag uw vragen in een vrijblijvend gesprek, via 074 - 850 0279.
Download nu de brochure

Health checks voor iedereen

Wat vinden anderen van Prescan Business?

In welke sector of u ook werkzaam bent, allerlei ondernemingen
vinden hun weg naar Prescan Business.

Al ruim 15 jaar is Prescan marktleider op het gebied van preventieve health checks en hebben we gedurende deze periode allerlei ondernemers mogen bijstaan in het optimaliseren van hun onderneming. 

Mogen we u ook helpen?

 
 
Vorige
Volgende
Laat u adviseren over de zakelijke voordelen

Financiële oplossingen

Prescan Business denkt graag met u mee over de financiële gevolgen en oplossingen voor uw onderneming.

Subsidies voor duurzame inzetbaarheid

Voor werkgevers die investeren in duurzame inzetbaarheid en leeftijdsbewust personeelsbeleid bestaat er subsidie. Het doel van Duurzame Inzetbaarheid (ESF 2014 - 2020) is om mensen langer en productief aan het werk te houden.

Hoogte subsudie
Door het verstrekken van een subsidie van minimaal €6.000,- en maximaal €12.500,- biedt ESF u als werkgever een financiële steun in de rug om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. De subsidie bedraagt 50% van de totale kosten voor het inhuren van een externe adviseur. 

Openstelling 2018
Elk jaar zijn er 3 aanvraagtijdvakken waarin slechts één keer een aanvraag ingediend kan worden bij Uitvoering van Beleid SWZ. Het volgende aanvraagtijdvak in 2018 is: 12 november (09:00 uur) tot en met 16 november (17:00). 

Per tijdvak is er een subsidieplafond van €15 miljoen beschikbaar. Indien een subsidieplafond wordt overschreven, worden aanvragen behandeld op een door loting bepaalde volgorde. 

Wanneer komt u in aanmerking
U komt voor de subsidie in aanmerking wanneer u een externe adviseur inschakelt met als doel: 
- het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van werknemers door het verkrijgen van een advies met een implementatieplan
- het begeleiden van de implementatie van een advies, waaronder het in dialoog met de werknemers aanpassen van de organisatie van het werk.
 
Daarnaast dient het project op een bepaald thema gericht te zijn. Prescan Business vertelt u graag meer over deze thema's en de subsidiemogelijkheden.

Fiscaal voordeel: de fiscus betaalt mee

Preventief medisch onderzoek door Prescan Business is fiscaal aftrekbaar. Omdat gezondheid bijdraagt aan de continuïteit van de onderneming, betaalt de fiscus mee. En met een overzichtelijke factuur maakt Prescan Business de administratieve afhandeling heel makkelijk.

Financieel maatwerk, vanaf 15 euro per maand

De investering in preventief medisch onderzoek kan in veel gevallen over een langere periode worden afgeschreven. Preventief medisch onderzoek is al mogelijk vanaf 15 euro per werknemer per maand. Ook zijn er bedrijven die de kosten verrekenen met bonussen of het brutoloon. Wij hebben voor iedere wens een financiële oplossing.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    074 - 850 0279
    Stel een vraag