MRI-scan voet/enkel

Een MRI-scan van de voet of enkel kan duidelijkheid bij klachten geven

Waarom een MRI scan van voet of enkel?

Veel mensen in Nederland hebben pijnklachten aan voet of enkel. In meer dan de helft van de gevallen treden de klachten op door het beoefenen van een sport. Wanneer je last hebt van je voet of enkel wil je natuurlijk graag snel weten waardoor dit komt. In dit geval biedt een MRI scan uitkomst.

Iets voor mij?

Heb je al lang last van een zere voet of enkel? En worden deze klachten niet minder? Dan kun je een MRI scan overwegen. MRI beelden kunnen je een goed beeld geven van waar je klachten vandaan komen om zo tot een oplossing te komen.

Voordelen

Bij het maken van een MRI scan ontvang je direct na het onderzoek de uitslag, die je kunt bespreken met de arts. Je hoeft dus niet lang te wachten, ook niet bij het maken van de afspraak. Bij Prescan kun je vaak al binnen 1 dag terecht, zonder verwijzing.

 

MRI scan voet/enkel € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over een MRI-scan voet/enkel?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Wat is een MRI scan van de voet of enkel?

Meestal is er bij voet- of enkelklachten sprake van verzwikking van de voet naar binnen toe, met als gevolg: een verstuikte/verzwikte enkel, ingescheurde/afgescheurde enkelbanden, een gekneusde enkel of misschien zelfs een breuk.

Met een MRI Scan Voet of MRI Scan Enkel weet je snel wat er aan de hand is. MRI is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van je voet en/of enkel worden gemaakt. Een arts krijgt daardoor beter zicht op een eventuele afwijking of aandoening dan bij een röntgenfoto.

Het magneetveld en de radiofrequente golven van een MRI scan zijn niet schadelijk voor je gezondheid. Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.   

Wat kost een scan van de voet of enkel met MRI?

Je kunt bij Prescan een MRI Scan Voet of MRI-scan enkel laten maken zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt dus geen last van wachttijden. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundig advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel.

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan voet/enkel worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag