MRI-scan longen

MRI-scan van de longen

Wat is het?

Een MRI scan van de longen geeft je informatie over eventuele longaandoeningen. Doorgaans laat een MRI scan meer zien dan een röntgenfoto.  

Iets voor mij?

Wanneer je aanhoudende klachten hebt, zoals veel hoesten, en je wil graag meer duidelijkheid over waar dit vandaan komt, kun je bij Prescan terecht voor een MRI scan van de longen. Met de gemaakte beelden kunnen afwijkingen in een vroeg stadium worden ontdekt.

De voordelen

Een MRI scan van de longen kan bij Prescan op korte termijn worden ingepland. Vaak kun je al binnen een dag terecht. Zo hoef je niet lang te wachten op meer duidelijkheid. De uitslag van het onderzoek wordt direct met de arts besproken. Mocht er iets afwijkends worden gevonden, dan staat het Nazorg team van Prescan voor je klaar om je verder te helpen.

Waarom een MRI Scan longen?

Veel mensen hebben dagelijks last van longklachten, zolas veel hoesten, kortademigheid of benauwdheid. Wanneer je daarnaast ook (veel) rookt, gerookt hebt en/of wanneer er sprake is van familiaire risico’s, is het raadzaam een MRI-scan van de longen te laten maken. Aanhoudende hoestklachten, onverklaarde kortademigheid, benauwdheid of pijn op de borstkas kunnen een symptoom zijn van een longaandoening, zoals bijvoorbeeld een longontsteking, COPD of vocht achter de longen. In een enkel geval, en dan met name bij rokers, kan het wijzen op een longtumor.

Een foto van de longen met MRI

Met een MRI-scan kan je een beter overzicht van de borstkas krijgen dan met een röntgenfoto. Er worden met behulp van een grote magneet vele beelden in verschillende richtingen van de longen en de ruimte tussen de longen gemaakt. Een arts kan zo zien of er sprake is van ontstekingen, tumoren en eventueel vocht in de borstkas. Een MRI van de longen geeft hierbij een beter overzicht dan een longfoto, waardoor afwijkingen sneller en beter zijn te herkennen.

Wat kost een MRI van de longen?

De kosten van een MRI-scan van de longen bedragen € 490,-. Je kunt bij Prescan terecht voor een MRI-scan longen zonder een verwijzing van de huisarts. Je hebt niet te maken met een lange wachttijd. Vaak ben je al binnen een dag aan de beurt. Je krijgt direct na het onderzoek al de uitslag en een deskundige advies van de arts, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Het voordeel is dat je al in een vroeg stadium aan een eventueel behandeltraject kunt beginnen. Dat vergroot de kans op genezing of herstel. Mocht er op de scan niets worden gevonden, dan ben je meteen gerustgesteld

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

 

MRI scan longen € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Meer informatie of een vraag over de MRI-scan longen?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan longen worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag