Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Echocardiografie

Echocardiografie

Je voelt je zich niet helemaal gezond. Of misschien denkt u dat het prima gaat, maar wilt u uit voorzorg een hartonderzoek laten uitvoeren. Gelukkig gaan onze cliënten bijna altijd opgelucht naar huis. Slechts af en toe blijkt uit een echocardiografie dat er iets aan de hand is. Afwijkingen kunnen we veelal in een zeer vroeg stadium signaleren. En hoe eerder deze ontdekt worden, hoe beter ze over het algemeen te behandelen zijn. Tijdens een echocardiografie maken we live bewegende beelden van je hart. Onze artsen beoordelen daarmee op zorgvuldige wijze het functioneren van je hart. Het onderzoek kost slechts 15 minuten. De Prescan echocardiografie wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers en beoordeeld door een zeer ervaren arts. Direct na de echocardiografie krijg je de uitslag. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Hartklachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een echocardiografie.
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Hartkloppingen (hartbonzen)
  • Misselijkheid en duizeligheid
  • Branderig gevoel onder het borstbeen
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.