Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek Echocardiografie

Echocardiografie

Je voelt je zich niet helemaal gezond. Of misschien denkt u dat het prima gaat, maar wilt u uit voorzorg een hartonderzoek laten uitvoeren. Gelukkig gaan onze cliënten bijna altijd opgelucht naar huis. Slechts af en toe blijkt uit een echocardiografie dat er iets aan de hand is. Afwijkingen kunnen we veelal in een zeer vroeg stadium signaleren. En hoe eerder deze ontdekt worden, hoe beter ze over het algemeen te behandelen zijn. Tijdens een echocardiografie maken we live bewegende beelden van je hart. Onze artsen beoordelen daarmee op zorgvuldige wijze het functioneren van je hart. Het onderzoek kost slechts 15 minuten. De Prescan echocardiografie wordt uitgevoerd door deskundige medewerkers en beoordeeld door een zeer ervaren arts. Direct na de echocardiografie krijg je de uitslag. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Hartklachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een echocardiografie.
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Kortademigheid of benauwdheid
  • Hartkloppingen (hartbonzen)
  • Misselijkheid en duizeligheid
  • Branderig gevoel onder het borstbeen
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30