Nachtelijke rugpijn | Prescan
Home Kennisbank Rugpijn of rugklachten Nachtelijke rugpijn

Nachtelijke rugpijn

Nachtelijke rugpijn kan erg vervelend zijn. Het kan zijn dat je slechter slaapt door de rugpijn. Dit slaapgebrek kan ook weer invloed hebben op jouw omgang met de pijn. Daarnaast kan de pijn en het slaapgebrek je overdag beperken in je dagelijkse bezigheden.

Oorzaak nachtelijke rugpijn

Nachtelijke rugpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Meestal zijn die relatief onschuldig. Voorbeelden van onschuldige aandoeningen zijn rugpijn door spierknopen, overbelasting van de spieren of nachtelijke rugpijn die wordt veroorzaakt door een te zacht of juist te hard matras. Soms is nachtelijke rugpijn het gevolg van een minder onschuldige aandoening. Het kan bijvoorbeeld komen door een ontsteking aan de wervel, een tumor of slijtage van de rugwervels (artrose) of het uitpuilen van tussenwervelschijf (een hernia).

Rugklachten
Wanneer je last hebt van de volgende alarmsymptomen, is het verstandig om een huisarts te raadplegen.
  • Extreme vermoeidheid
  • Veel zweten in de nacht
  • Onbedoeld gewichtsverlies
  • Hevige nachtelijke rugpijn
  • Langer dan 1 week nachtelijke rugpijn
Toon meer
Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan icon
MRI-scan
Hoofd (schedel & hersenen)

Tijdens een MRI-scan van je schedel & hersenen krijg je inzicht in mogelijke afwijkingen in de hersenen zoals een herseninfarct, holte ontsteking of mogelijke risicofactoren.

MRI-scan icon
MRI-scan
Bovenbuik

Door de beelden van de MRI-scan krijgt de radioloog een goed beeld van de organen buik: lever, alvleesklier, milt, nieren, galblaas (indien leeg, niet altijd goed te boordelen), bijnieren en vergrote lymfeklieren. Ook kan een buikwandbreuk (grof) of verwijding van de aorta (aneurysma) worden gezien.

MRI-scan icon
mri scan rug wat is dat
MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Door de beelden van de MRI-scan rug krijgt de radioloog een goed beeld van de mogelijke aanwezigheid van slijtage (artrose), botafwijkingen, hernia, wervelkanaalvernauwing, compressie op de zenuwen en standsafwijkingen (scoliose).

In 6 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.
Ik wil graag mailen
Ik wil graag WhatsAppen Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30
Ik wil graag iemand spreken Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:30