MRI-scan schouder

MRI-scan van de schouder

Wat is een MRI scan van de schouder?

Schouderklachten kunnen lang aanhouden en de dagelijkse bezigheden flink beperken. Ook kunnen klachten vanuit de schouders uitstralen naar de nek en armen. Om te kunnen achterhalen wat de oorzaak is van deze klachten, kan een MRI scan van de schouder worden gemaakt.

Iets voor mij?

Bij langdurige schouderklachten is het belangrijk snel de oorzaak hiervan te achterhalen. Prescan kent geen lange wachtlijsten voor het maken van MRI scans en tevens krijg je direct na het onderzoek de uitslag.

Voordelen

Prescan heeft al veel tevreden cliënten mogen ontvangen, wat heeft geleid tot een klanttevredenheidscijfer van 8,7. Een MRI scan van de schouder kan in meerdere klinieken worden gemaakt en snel worden ingepland.

Waarom een MRI scan van de schouder?

Schouderklachten en schouderpijn kunnen lang aanhouden en steeds weer terugkomen.  De pijn kan uitstralen naar schouderbladen, nek, elleboog of vingers en kan je ernstig beperken in je dagelijkse werkzaamheden. Daarom is het is belangrijk om snel een juiste diagnose te krijgen.

Vaak is er sprake van cervicobrachialgie (nek-/schouderpijn) of CANS (klachten van arm, nek en/of schouder). Dit werd eerder ook wel RSI genoemd. Een mogelijke oorzaak is overbelasting van schouder en nek door sportactiviteiten. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog of rotator cuff syndroom. Soms is echter geen duidelijke medische oorzaak te vinden voor de pijn in nek en schouder. Om te weten wat er echt aan de hand is, kan aanvullend onderzoek nodig zijn in de vorm van een MRI scan.

Een MRI scan van de schouder geeft je inzicht in de aard en mogelijke oorzaken van je klachten: schoudergewricht, slijtage/artrose of ontstekingen. Je kunt – zonder verwijzing - snel bij Prescan terecht voor een gerichte MRI scan, soms al binnen één dag. De uitslag hoor je direct na het onderzoek. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. De gemaakte beelden krijg je mee op een cd-rom.

In een persoonlijk adviesgesprek informeert een van de verpleegkundige medewerkers je graag over de mogelijkheden voor het ondergaan van een scan.

Een scan van de schouder met of zonder contrastvloeistof

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een techniek om tot in detail de meest vitale organen en bloedvaten te controleren. De MRI scanner maakt bij het onderzoek een groot aantal beelden van je schouder door gebruik te maken van een groot magneetveld. Op die manier kunnen doorsneden worden gemaakt. Om de resultaten vervolgens te kunnen beoordelen presenteert de computer de beelden als plakjes. Onze specialisten kunnen ze onder een willekeurige hoek bekijken, waardoor ze in staat zijn om details vanaf 5 mm waar te nemen. Het magneetveld en de radiofrequente golven zijn niet schadelijk voor je gezondheid.

Bij een MRI scan van je schouder kun je voorafgaand aan het onderzoek contrastvloeistof ingebracht krijgen direct in de schouder. Dit is niet pijnlijk. Het gebruik van contrastvloeistof zorgt voor meer contrast op de beelden en kan bijdragen aan een betere diagnose. De contrastvloeistof bevat geen jodium en geeft zelden aanleiding tot bijwerkingen.

Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.

 

MRI-scan schouder € 490,-*

* Alle gerichte MRI-scans zijn exclusief € 35,- intake-kosten

Een afspraak maken of meer informatie over een MRI-scan schouder?

Afspraak maken

Bel of WhatsApp vrijblijvend één van onze medisch specialisten op:
Stuur een WhatsApp
074 - 255 9 255

Klinieken

In onderstaande klinieken kan een MRI-scan schouder worden uitgevoerd.

Op deze pagina

    Hulp nodig?

    Stuur een WhatsApp
    074 - 255 9 255

    Stel een vraag