Onderzoeken

MRI-scan schouder

In 30 minuten inzicht in de schouder.

Home Onderzoeken MRI-scan Schouder

Wat wordt er onderzocht tijdens een MRI-scan van de schouder?

Het onderzoek omvat een MRI-scan van de schouder. Door middel van een groot magnetisch veld wordt de schouder laag voor laag in beeld gebracht.

MRI-scan schouder

Een MRI-scan van de schouder kan inzicht geven in de oorzaak van schouder gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten. Vaak is er sprake van cervicobrachialgie (nek-/schouderpijn) of CANS (klachten van arm, nek en/of schouder). Dit werd eerder ook wel RSI genoemd. Een mogelijke oorzaak is overbelasting van schouder en nek door sportactiviteiten. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog of rotator cuff syndroom.

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI-scan maakt het mogelijk om beelden te maken van de binnenkant van je lichaam. Door middel van een grote magneet en radiogolven krijgt de MRI-scanner signalen van het lichaam die door een computer omgezet worden in beelden.

De volgende klachten kunnen een reden zijn om een MRI-scan van de schouder te ondergaan:

Schouderklachten

Inhoud & prijs

MRI-scan Schouder

Gericht onderzoek naar
 • Schoudergewricht
 • Slijtage/artrose
 • Ontstekingen
 • Tijdsduur onderzoek
  Tijdsduur onderzoek
  30 min
 • Zelfde dag uitslag?
  Zelfde dag uitslag?
  Ja
€525,-
Afspraak maken
Meer informatie? Bel 074 255 9 255 of WhatsApp ons
In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Dit is waarom klanten voor ons kiezen.
 
‘Een health check geeft mij inzicht in mijn gezondheid. Door mij regelmatig preventief te laten onderzoeken hoop ik gezond en gelukkig mijn kinderen te zien opgroeien.’
- Brigitte Baggliaca
9.3 is het gemiddelde cijfer waarmee onze klanten ons beoordelen.
Wij helpen je graag verder.