Nachtelijke rugpijn

Nachtelijk rugpijn kan veel verschillende achtergronden hebben. Meestal zijn die relatief onschuldig, zoals rugpijn door spierknopen, overbelasting van de spieren of nachtelijke rugpijn veroorzaakt door een te zachte of juist te harde matras. Soms is nachtelijke rugpijn het gevolg van ernstigere aandoeningen, zoals een ontsteking aan de wervel, een tumor of achteruitgang van rugwervel of tussenwervelschijf.

Nachtelijke rugpijn, wanneer moet je er iets aan doen?

Heeft u langer dan een week nachtelijke rugpijn, ga dan naar de huisarts. Gelukkig gaan de meeste nachtelijke rugklachten - ook hevige rugklachten - vanzelf of met de aankoop van een nieuwe matras of toegespitste fysiotherapie weer over. Vaak is de pijn te bestrijden met spierverslappers en pijnstillers. Blijft nachtelijke rugpijn langer aanhouden dan een paar weken of is deze vanaf het begin bijna niet te dragen, dan is er reden om verder te kijken.

Een MRI-scan biedt duidelijkheid over nachtelijke rugpijn

(Huis)artsen hebben veel kennis en ervaring. Meestal is hun diagnose bij nachtelijke rugpijn de juiste. Maar soms duurt het lang voordat duidelijk is wat er aan de hand is. Een MRI-scan werkt vaak verhelderend. Met behulp van magnetische resonantie wordt een 3D doorsnede van uw rug gemaakt. Zaken als bijvoorbeeld een tumor of achteruitgang van een tussenwervelschijf kunnen daarmee doorgaans goed opgespoord worden. Een MRI-scan biedt dan ook een zorgvuldig begin voor een behandelplan van nachtelijke rugpijn.

Prescan kent geen wachtlijsten

In Nederland komt u alleen in aanmerking voor een MRI-scan via een verwijsbrief van de huisarts. Bovendien zijn de wachtlijsten in de reguliere gezondheidszorg vaak erg lang. Bij Prescan heeft u geen verwijsbrief nodig en kunt u in vrijwel alle gevallen direct terecht. Prescan houdt zich bezig met preventief onderzoek door middel van onder andere lichaamscans. Daarvoor werkt zij samen met topklinieken en specialisten in binnen- en buitenland. Ook een MRI-scan bij nachtelijke rugpijn behoort tot de mogelijkheden. Geen wachtlijsten, direct de uitslag: dat scheelt tijd en onzekerheid.Meer over de gerichte MRI scans van Prescan

Heeft u een vraag over nachtelijke rugpijn of over de oorzaak van nachtelijke rugpijn? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan.

 

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?