Hoge rugpijn rond de schouderbladen

Bij rugpijn tussen de schouderbladen spreken we van hoge rugpijn. Deze vorm van hoge Rugpijn tussen de schouderbladen komt minder vaak voor dan lage rugpijn. De pijn kan geleidelijk ontstaan door een verkeerde houding of werken boven het hoofd, soms ook plotseling door vertillen, een ongeluk of een verkeerde beweging. Ook verkoudheid en hevig hoesten kunnen rugpijn tussen de schouderbladen veroorzaken. Een heel enkele keer is de rugpijn tussen de schouderbladen het gevolg van een tumor. 

Wanneer moet je er iets aan doen?

Heeft u langer dan een week rugpijn tussen de schouderbladen, ga dan naar de huisarts. Gelukkig gaan de meeste rugklachten tussen de schouderbladen - ook hevige rugklachten - vanzelf weer over. Vaak is de pijn te bestrijden met pijnstillers en spierverslappers. Blijft rugpijn langer aanhouden dan een paar weken, of is deze vanaf het begin bijna niet te verdragen, dan is er alle reden om verder te kijken. 

Wat als een (huis)arts niet verder kan helpen?

(Huis)artsen hebben veel kennis en ervaring. Maar soms duurt het lang voordat duidelijk is wat er aan de hand is. Dat is vervelend, want rugpijn tussen de schouderbladen kan uw dagelijkse leven beïnvloeden. Het is zaak dat er zo snel mogelijk actie wordt ondernomen. Is er al een MRI-scan gemaakt? Dat werkt vaak verhelderend. Achteruitgang van een tussenwervelschijf of bijvoorbeeld een tumor kan daarmee doorgaans goed opgespoord worden. Een MRI-scan biedt dan ook een betrouwbaar beginpunt voor een gedegen behandelplan. 

Bij Prescan kunt u meteen terecht

In Nederland komt u alleen in aanmerking voor een MRI-scan via een verwijsbrief van de huisarts. Bovendien zijn de wachtlijsten in de reguliere gezondheidszorg vaak lang. Bij Prescan heeft u geen verwijsbrief nodig en kunt u direct een afspraak maken. Prescan houdt zich bezig met preventief onderzoek door middel van onder andere lichaamscans. Daarvoor werkt zij samen met topklinieken en specialisten in binnen- en buitenland. Ook een MRI-scan bij rugpijn tussen de schouderbladen behoort tot de mogelijkheden. Geen wachtlijsten, direct de uitslag: dat scheelt tijd en onzekerheid.

Meer informatie over een MRI scan van de rug?

Heeft u een vraag over rugpijn tussen de schouderbladen of de oorzaak van rugpijn tussen de schouderbladen? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van Prescan.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk jezelf goed te laten voorlichten over preventief medisch onderzoek, zoals de Total Body Scan. Weten wat de beperkingen, of de voor- en nadelen zijn van bepaalde onderzoeks- methodes voorkomt een verkeerde verwachting.

Vragen?