Home Kennisbank Cardiologisch onderzoek

Cardiologisch onderzoek

Je voelt je hart soms op hol slaan of je bent eigenlijk altijd vermoeid. Of misschien voel je je prima, maar wilt je uit voorzorg een hartonderzoek ondergaan.

Hartonderzoeken

Prescan heeft diverse hartonderzoeken. Je kunt een cardiologisch onderzoek ondergaan. Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderzoeken, waaronder een ECG (hartfilmpje), een echo van het hart, een longfunctietest en een fietstest. Daarnaast kun je een IMT-meting ondergaan, hierbij wordt de vaatkwaliteit gemeten en het risico op hart- en vaatziekten in kaart gebracht.

Hartklachten
De volgende klachten kunnen een indicatie zijn voor een hartonderzoek.
  • Pijn en/of drukkend gevoel op de borst
  • Pijn in kaak en armen
  • Kortademigheid
  • Verhoogde bloeddruk
  • Benauwdheid
Toon meer
Meer informatie
Cardiologisch onderzoek

Het cardiologisch onderzoek bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het functioneren van je hart.…

IMT-meting

De IMT-meting bij Prescan is een zeer waardevol preventief onderzoek, dat inzicht geeft in het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een…

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug (gehele wervelkolom)

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

In 5 stappen inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Wij helpen je graag verder.