Home Veelgestelde vragen MRI-scan MRI-scan voet/enkel

MRI-scan voet/enkel

Tijdens de MRI-scan van de voet/enkel worden met behulp van een groot magnetisch veld beelden van je voet en enkel gemaakt.

MRI-scan

Met een MRI-scan voet of MRI-scan enkel weet je snel wat er aan de hand is. MRI is een onderzoekstechniek waarbij met behulp van een groot magnetisch veld honderden beelden van je voet en/of enkel worden gemaakt. Een arts krijgt daardoor beter zicht op een eventuele afwijking of aandoening dan bij een röntgenfoto. Het magneetveld en de radiofrequentie golven van een MRI-scan zijn niet schadelijk voor je gezondheid.

Tijdens het onderzoek

Je ligt tijdens het scannen op een aangename bank, die in een soort tunnel wordt geschoven. De tunnel is aan zowel de voorzijde als de achterzijde open. Wanneer je het eng vindt om in de tunnel te liggen, is het mogelijk dat een begeleider mee de MRI ruimte ingaat. Een verpleegkundige staat je bij om informatie te geven en je zo nodig gerust te stellen. Verder beschik je tijdens de MRI-scan over een bel, die je in noodgevallen kunt gebruiken om de scan te onderbreken.

Klachten en oorzaak

Veel mensen in Nederland hebben pijnklachten aan voet of enkel. In meer dan de helft van de gevallen treden de klachten op door het beoefenen van een sport. Wanneer je last hebt van je voet of enkel wil je natuurlijk graag snel weten waardoor dit komt. In dit geval biedt een MRI-scan uitkomst. Meestal is er bij voet- of enkelklachten sprake van verzwikking van de voet naar binnen toe, met als gevolg: een verstuikte/verzwikte enkel, ingescheurde/afgescheurde enkelbanden, een gekneusde enkel of misschien zelfs een breuk.

Kenmerken MRI-scan voet/enkel
  • 30 minuten
  • Direct de uitslag
  • Gedetailleerder dan een röntgenfoto
  • Brengt de voet/enkel laag voor laag in beeld
  • Scan op basis van magnetische velden en radiogolven
Toon meer
In 5 stappen volledig inzicht in je gezondheid.

Wat kun je verwachten wanneer je voor een health check bij Prescan kiest? Wij hebben het stap voor stap voor je op een rij gezet; van de intake en het inplannen van je onderzoek tot de onderzoeksresultaten en onze nazorg.

Meest gekozen onderzoeken
MRI-scan
Hoofd

Een MRI-scan hoofd (schedel en hersenen) kan duidelijkheid geven over de oorzaak van hoofd gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

MRI-scan
Bovenbuik

Een MRI-scan van je bovenbuik brengt de bovenbuikorganen in beeld en kan afwijkingen aan deze organen opsporen of juist uitsluiten.

MRI-scan
Rug

Een MRI-scan van je rug kan duidelijkheid geven over de oorzaak van rug gerelateerde klachten of juist bepaalde oorzaken uitsluiten.

Wij helpen je graag verder.