Home Veelgestelde vragen Biedt Prescan een COVID-19 antistoffen zelftest aan?

Biedt Prescan een COVID-19 antistoffen zelftest aan?

Nee, Prescan biedt geen thuistest/sneltest aan.

Prescan neemt bloed af in onze kliniek voor een uitgebreid laboratoriumonderzoek en de COVID-19 antistoffentest. In het laboratorium worden de antistoffen middels seronconversie bepaald. Deze test is dus geen zelftest. Een voorbeeld van een zelftest is bijvoorbeeld een zwangerschapstest. Prescan wil benadrukken dat de testen uitgevoerd door onze partner laboratoria op basis van veneus bloed gaan en middels antistoffen bepaling via laboratoria.

BELANGRIJK:

De COVID-19 antistoffentest kan enkel worden gebruikt om te kijken of u een infectie heeft gehad met het COVID-19 (corona)virus. Een positieve test biedt geen garantie voor immuniteit. Hierover is nog teveel onduidelijk en lopen meerdere wetenschappelijke onderzoekstrajecten. In dit wetenschappelijk onderzoek wordt ook onderzocht of het hebben van antistoffen ook betekent dat u het virus niet meer kan krijgen, en dat je hier niet meer ziek van kan worden. Mogelijk hebben mensen met milde klachten minder antistoffen, waardoor ze niet volledig beschermd zijn tegen het virus.

Deze test is een antistoffen-test en kan niet worden gebruikt om een actieve infectie aan te tonen. In het begin van de ziekte zijn er vaak nog niet direct antistoffen zichtbaar in het bloed. Bij klachten dient dit te worden uitgevoerd via de GGD of huisarts.

Wij helpen je graag verder.